'Opvallende transfer in de maak: Roma wil Dortmund-bankzitter 1,5 jaar huren'

'Opvallende transfer in de maak: Roma wil Dortmund-bankzitter 1,5 jaar huren'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 07:48vr 07-12-2018 om 07:48

De kans bestaat dat AS Roma zich in de winterstop gaat versterken met Julian Weigl. Dat meldt BILD. De Duitse middenvelder kan niet rekenen op een basisplaats bij Borussia Dortmund.

Weigl (23) maakte in 2015 de overstap van 1860 München naar Dortmund en werd in zijn debuutseizoen meteen een onbetwiste basisspeler, met een Duitse uitnodiging voor het EK van 2016 in Frankrijk tot gevolg. De glans is er echter al een tijdje vanaf bij Weigl, die onder de nieuwe trainer Lucien Favre geen rol van betekenis speelt.

Een 'Winter-Flucht' behoort daardoor tot de mogelijkheden, meldt BILD. In dat kader lijkt Roma uitkomst te bieden. De Italiaanse grootmacht hoopt Weigl voor anderhalf seizoen te huren, tot medio 2020.

Dortmund staat volgens BILD open voor een vertrek van Weigl. De controlerende middenvelder wordt dik betaald in het Signal Iduna Park, maar zijn salaris rijmt niet met zijn reserverol. Bij Roma zou hij wel kunnen rekenen op speelminuten. Met Kevin Strootman verkochten de Italianen afgelopen zomer een vergelijkbare speler.

Plaats een reactie

mapolean +1069
vrijdag 7 december 2018 om 08:51
Ik schrijf deze reactie bij dit artikel, maar eigenlijk kan ik het haast schrijven bij elk artikel op VP van de laatste dagen (en de komende weken). We zijn pas begin december en deze site staat vol met mogelijke tranfergeruchten. Jammer. Doodjammer!!! Die spelers worden verondersteld om zich nu in een plooi te werken voor hun club. Beslissingen worden nog niet direct verwacht in het kampioenschap, maar om de kansen op de titel, op POI of op handhaving gaaf te houden moet iedereen nu gefocust zijn op de komende matchen. Maar wat blijkt... Makelaars zijn al aan het leuren met hun spelers... 2 goede baltoetsen op een of ander Europees veld, en hopla... daar zou zogezegd een aangetrouwde neef van een ex-terreinverzorger van een buitenlandse middenmoter interesse tonen om de speler in kwestie aan te trekken (en direct weer door te verhuren aan een schimmige ploeg in Verwegistan)... Ik word er ziek van!!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws