Croky Cup: Union bekert verder en komt KRC Genk tegen

06-12-2018 22:35

Union en Knokke speelden als laatste clubs voor een plekje in de kwartfinale van de Croky Cup. Beide clubs konden geschiedenis schrijven. Uiteindelijk trok Union aan het langste eind (3-2).

Union schakelde Anderlecht uit en Knokke knikkerde Standard uit de beker. Het was de thuisploeg die het vurigst aan de match begon. Na tien minuten stond de 1-0 dan ook al op het bord. Ferber scoorde namens Union.

Een paar minuten later maakte Knokke bijna gelijk via Staelens. Die gelijkmaker kwam er alsnog voor rust. Union stopte met spelen omdat de assistent zijn vlag omhoog stak, de uitploeg bleef echter verder voetballen en Vandewalle kon makkelijk scoren.

In de tweede helft kwam Union weer op voorsprong dankzij een doelpunt van Tau. De Zuid-Afrikaanse aanvaller bekroonde zich vervolgens tot matchwinnaar door zijn tweede van de avond tegen de netten te schieten. Een minuut later kreeg Mehlem echter een tweede gele kaart.

De resterende tien minuten moest Union aldus met tien man verder. Door een blunder van doelman Saussez werd het nog spannend. Andries maakte de 3-2. De uitploeg kwam ook nog dichtbij de gelijkmaker, maar Union kon standhouden. In de kwartfinale wacht leider van de Jupiler Pro League KRC Genk.