Belg scheert hoge toppen in Frankrijk: Vergelijkbaar met een Belgische topclub

Belg scheert hoge toppen in Frankrijk: "Vergelijkbaar met een Belgische topclub"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 19:33do 06-12-2018 om 19:33

Matz Sels zijn verblijf bij RSC Anderlecht duurde slechts één seizoen. De doelman verkaste afgelopen zomer naar de Franse Ligue 1, waar hij bij Straatsburg de onbetwiste nummer één is onder de lat.

Woensdagavond speelde Sels met zijn club gelijk tegen Paris Saint-Germain. De Rode Duivel was één van de uitblinkers. Hij kreeg een zeven van de Franse sportkrant L'Equipe.  "Het was een heel goeie wedstrijd van de hele ploeg. Voor de match hadden we meteen getekend voor een punt tegen PSG", vertelde Sels aan Sporza. "Met wat geluk hadden we ook nog kunnen winnen, want in de 93e minuut werd er nog een doelpunt van ons afgekeurd voor buitenspel. Ik had de eerste doelman kunnen zijn die de nul hield tegen PSG dit seizoen, maar het was een terechte penalty en ik kon net niet genoeg bij de inzet van Cavani."

Sels verraste iedereen met zijn transfer, maar staat met Straatsburg ondertussen mooi op de achtste plaats in de Ligue 1. "Als we in de top 10 zouden kunnen eindigen, zou dat een mooi resultaat zijn voor deze ploeg. Straatsburg heeft het een paar jaar financieel moeilijk gehad en is gedegradeerd, maar nu wil het de kloof met de subtop in Frankrijk weer verkleinen. Er kunnen 27.000 mensen in ons stadion, vergelijkbaar met een Belgische topclub. De competitie zit in de lift. Hopelijk kan ik meegroeien. PSG is natuurlijk een club die qua niveau de Franse competitie overstijgt, maar daarachter is het wel spannend en interessant", besloot Sels.

Lees ook: Sels gelukkig dat hij niet meer bij Anderlecht zit: "Goed dat het zo gelopen is"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws