Bondscoach Walem stelt jonkie van RSCA teleur: Dat doet soms wel pijn

Bondscoach Walem stelt jonkie van RSCA teleur: "Dat doet soms wel pijn"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 16:02do 06-12-2018 om 16:02

Onze Belgische nationale ploeg beschikt momenteel over een Gouden Generatie. Of er ook opvolgers zijn, is nog afwachten. Youri Tielemans lijkt één van die opvolgers te worden. Naast hem krijgt hij in de toekomst mogelijk nog een speler van Anderlecht.

Zo zou Albert Sambi-Lokonga weleens in het shirt van de Rode Duivels te zien kunnen zijn. Zijn broer Paul-José Mpoku is international voor Congo, maar Sambi-Lokonga heeft nog geen echte keuze gemaakt.

"Ik kreeg nog geen enkele vraag vanuit Congo. Weldra ga ik het land van mijn roots wel voor de allereerste keer bezoeken. De definitieve keuze zal altijd bij mij liggen, maar mijn moeder heeft alleszins het liefst dat ik voor de Rode Duivels kies", zegt hij in Het Nieuwsblad.

U21
Maar dan moet hij wel opgeroepen worden. Zo kwam hij zelfs nog niet eens uit voor de U21. "Dat doet soms wel pijn. Ik vraag me dan af waarom anderen wel zijn geselecteerd en ik niet, maar ik probeer te focussen op Anderlecht."

"Volgende zomer hoop ik er alleszins bij te zijn als de Belgische U21 het EK voor beloften speelt. Ik wil mijn land vertegenwoordigen en pas later zien we wel of Congo ook een optie wordt", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws