In zijn bureau vertelde Kindermans mij het verhaal van de trein

"In zijn bureau vertelde Kindermans mij het verhaal van de trein"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 11:15do 06-12-2018 om 11:15

Anderlecht geniet de laatste weken meer en meer van Albert Sambi Lokonga. De middenvelder lijkt nu een vaste basispion te zijn, ook al was hij bij de jeugd niet eens een supertalent. 

Meer nog: op een gegeven moment dacht hij er zelfs aan om Anderlecht te verlaten voor meer speelgelegenheid. "Aan mijn voetbalkwaliteiten heb ik nooit getwijfeld, maar ik was ontzettend frêle. Bij de U17 zag ik mijn ploegmaats groeien en sterker worden en ik belandde naast de ploeg. Toen vroeg ik een gesprek aan met jeugddirecteur Jean Kindermans", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Die gaf hem zowaar een speelgoedtrein cadeau. "In zijn bureau vertelde Jean mij het verhaal van de trein. Die was vertrokken met al mijn ploegmaats erin en ik moest proberen om nog in de allerlaatste wagon te springen. Ik mocht er niet af vallen, want hij verzekerde me dat ik na verloop van tijd wel mijn weg zou vinden tot vooraan in de trein. Ik zou op termijn zelfs treinbestuurder worden. Om zijn visie kracht bij te zetten, gaf hij me een speelgoedtrein. Die staat voor altijd op mijn kast. Ik vergeet dat verhaal nooit meer."

Ondertussen staat zijn carrière op de rails. "De treinbestuurder ben ik nog niet, maar ik ben fysiek veel sterker geworden. Mijn broers vragen soms of ik pikuren krijg, want ik groeide het afgelopen jaar nog tien centimeter en won zeven kilo aan spiermassa. Ik ben nu zelfs groter dan mijn broer Paul-José (Mpoku, nvdr.). Mijn doel is nu om ook in de ploeg te blijven als Kums, Trebel en Makarenko fit zijn."

Vorig jaar na Standard

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws