Nilis kende moeilijke tijd bij ex-ploeg: 'Hij was niet happy'

Nilis kende moeilijke tijd bij ex-ploeg: 'Hij was niet happy'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 09:30do 06-12-2018 om 09:30

Stan Valckx, technisch manager van VVV-Venlo, is blij dat het hem afgelopen zomer gelukt is om Luc Nilis als assistent-trainer naar Noord-Limburg te halen. Valckx wist dat Nilis niet happy was met zijn rol bij PSV. 

Voormalig topaanvaller Nilis werkte in Eindhoven als spitsentrainer. De samenwerking met zijn oude liefde bleek geen onverdeeld succes. Nilis zou zich 'te weinig gewaardeerd voelen' bij zijn ex-ploeg. "Ik weet er het fijne ook niet van, maar begreep dat ze Luc een beetje lieten zwemmen", vertelt Valckx aan Voetbal International. 

"Hij hoorde nergens echt bij. Daar is hij wel gevoelig voor. Bij ons heeft hij een duidelijke inbreng in de staf, overlegt hij altijd mee in het trainerskamertje. Hier kan Luc zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hij is happy, dat zie ik aan hem."

"Als persoon past hij bij VVV en als assistent-trainer voegt hij iets toe wat we nog niet hadden", legt Valckx uit. "En op technisch vlak kunnen alle jongens natuurlijk van hem leren. Ik zie en hoor dat ook terug."

Lees meer over:Eredivisie

Plaats een reactie

usaboy +815
donderdag 6 december 2018 om 12:19
Komaan Mr Verschueren. Dit is een persoon die je moet proberen binnen te halen. Dit was 1 of zoniet de beste spits die we ooit gehad hebben. Hij kan veel bijbrengen aan het huidige team en de jeugd.
Vind ik leuk
Hierulf +1814
donderdag 6 december 2018 om 12:58
Zeker proberen :)
Vind ik leuk
Geofpurple +6283
donderdag 6 december 2018 om 15:59
Alle Zetterberg fanboys ten spijt. Dit is de reden dat ik rsca werd.
Vind ik leuk
donderdag 6 december 2018 om 17:05
Schitterende voetballer geweest maar of hij caracteriël een voorbeeld zou zijn ?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws