Na heel wat regen dan toch wat zonneschijn voor gevallen ex-toptalent Club Brugge

Na heel wat regen dan toch wat zonneschijn voor gevallen ex-toptalent Club Brugge

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 09:15do 06-12-2018 om 09:15

Kent u Fran Brodic nog? De Kroaat werd enkele jaren geleden nog gezien als hét toptalent van Club Brugge, maar kreeg geen kansen. Inmiddels speelt hij in Italië, maar ook daar kan hij niet overtuigen.

Club Brugge trok de spits op zestienjarige leeftijd aan van Dinamo Zagreb. Bij de jeugd van Club Brugge bewees hij (vooral in zijn laatste jaar) een topschutter te zijn. De Brugse fans schreeuwden om zijn debuut, maar dat kwam er maar niet. Na een mislukte uitleenbeurt aan Roeselare trok hij op uitleenbasis naar Catania. Bij de toenmalige Italiaanse tweedeklasser kon hij ondanks weinig speelminuten toch overtuigen en werd hij definitief overgenomen. Al leek dat niet de juiste stap te zijn.

Catania degradeerde dat seizoen en speelt nu in de Italiaanse Serie C. Ook in die categorie lager krijgt Brodic maar geen kansen bij de Italiaanse club. Hij speelde amper twee keer mee in de competitie en kon nog geen enkele keer scoren in de Serie C. Toch is er nog wat goed nieuws.

Zo speelde Catania afgelopen woensdag een bekerduel tegen de eersteklasser Sassuolo. Daarin kreeg Brodic wél een basisplek en kon hij meteen overtuigen. In de 2-1 nederlaag zorgde hij voor het enige doelpunt van de uitploeg. Het begin van zijn doorbraak?

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws