Opgepast Genk, de Croky Cup kan nog een vergiftigd geschenk worden

Opgepast Genk, de Croky Cup kan nog een vergiftigd geschenk worden

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 08:34do 06-12-2018 om 08:34

KRC Genk blijft maar overtuigen dit seizoen. In de competitie staat het op de eerste plek, in Europa mag het dromen van overwintering en ook in de Croky Cup bekert het verder. Al kan dat nog een vergiftigd geschenk worden.

Het programma van KRC Genk is al een tijdje stevig, maar gaat ook niet rustiger worden. Door de winst tegen Charleroi komt er dus al zeker één extra wedstrijd aan voor de Limburgers. Als het ook nog kan overwinteren in Europa, dreigt het wel héél druk te gaan worden.

Tussen 18 en 20 december speelt Genk al een kwartfinale in de Croky Cup tegen de winnaar van het duel Union-Knokke. Voor die partij ontvangt Genk in eigen huis KV Oostende in de competitie. Enkele dagen na het bekerduel wacht een uitduel tegen KAS Eupen.

Drukke januari en februari
Wint het die wedstrijd? Dan wacht er een dubbele confrontatie in de halve finales van de Croky Cup. Net in een bijzonder drukke periode. Op 22-24 januari wordt de heenwedstrijd gespeeld. Net daarvoor speelt Genk een thuisduel tegen STVV. Enkele dagen later (27/01) een uitduel tegen Moeskroen.

De terugwedstrijd van de Croky Cup valt in de periode 29/01-31/01. Meteen daarna neemt Genk het thuis op tegen Waasland-Beveren. Een week begint Genk met het drieluik Standard (thuis), Club Brugge (uit), Antwerp (thuis).

Op de koop toe wordt tijdens die drukke periode ook nog de heenwedstrijd in de 1/16 finales van de Europa gespeeld, op 14 februari. Op 21 februari volgt de terugwedstrijd in de Europa League, één dag voor de thuiswedstrijd tegen Antwerp (al zal die partij hoogstwaarschijnlijk verschoven worden).

Ook drukke mei?
Genk is al zo goed als zeker van Play-Off 1. Mogelijk zit er ook een finale in de Croky Cup in. Dat kan het nog zuur opbreken. Die finale wordt namelijk op 1 mei gespeeld. Tussen speeldag 6 en 7 van Play-Off 1. Een druk jaar dus voor Genk, dat het mogelijk zelfs een titel zou kunnen kosten. Vraag dat maar aan de spelers van Club Brugge 2014/2015.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws