'In Youth We Trust' moet RSCA ook titels opleveren: 'Geloof dat we dat kunnen'

'In Youth We Trust' moet RSCA ook titels opleveren: 'Geloof dat we dat kunnen'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 08:01do 06-12-2018 om 08:01

RSC Anderlecht lijkt dit seizoen toch de kaart van de jeugd te trekken. De Brusselaars blijven evenwel ambitieus en gaan voor de titel. Albert Sambi-Lokonga gelooft dat dat zeker mogelijk is.

Wie midden jaren '90 naar Match of The Day op BBC keek, kent ongetwijfeld de legendarische uitspraak van Martin Hansen. "You don't win anything with kids". Een uitspraak die Sambi-Lokonga niet gelooft. "Zelfs met zoveel jongeren geloof ik dat we kampioen kunnen spelen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Op voorwaarde dat we snel bijleren. Zo voetbal ik nu al een pak agressiever dan vroeger. Veel jongeren zijn ook volwassener dan jullie denken. Kijk naar Doku: die is 16, maar qua fysiek is hij voor op zijn leeftijd. Hij is ongelofelijk. De jeugd moet ook ­blijven luisteren naar jongens als Kums, Trebel, Didillon en Boeckx. Met een mix van jong geweld en ervaring is de titel nog mogelijk", zegt hij.

Die anciens lijken echter teleur te stellen dit seizoen. Sambi-Lokonga vindt dat de jeugd het wél goed doet, maar kan leren van de anciens. "De jeugd heeft zich alleszins niets te verwijten. We staan op een goed niveau, maar moeten vooral nog leper worden. De bal leren bijhouden aan de cornervlag als we op voorsprong staan in de 90ste minuut, bijvoorbeeld. Jonge gasten willen altijd scoren, hé. Dat metier hebben we nog niet", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws