'Bayern München heeft miljoenentransfer Martinez nodig voor toptalent Ajax'

'Bayern München heeft miljoenentransfer Martinez nodig voor toptalent Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 07:03do 06-12-2018 om 07:03

Het wordt voor Bayern München een lastige opgave om Ajax-speler Frenkie de Jong naar de Allianz Arena te halen. Technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft de 21-jarige Ajacied al langer in het vizier, maar moet met een flinke zak geld en goed sportief plan over de brug komen om hem te overtuigen.

Dat meldt het Duitse Kicker donderdag. Bayern München is achter de schermen druk bezig om het elftal voor komend seizoen te herbouwen. De routiniers moeten plaats maken voor jong talent, waar De Jong bij hoort. De Jong staat op het Duitse lijstje, maar een transfer is voor Bayern zeker geen makkie.

Bayern moet concurreren met FC Barcelona, Paris-Saint Germain en Manchester City, waardoor de club De Jong hem een flinke zak geld en veel toekomstperspectief in het vooruitzicht moet stellen om hem te overtuigen om voor de Bundesliga te kiezen. Zijn marktwaarde wordt geschat op veertig miljoen euro. 

Bayern is van plan om Javi Martinez komende zomer van de hand te doen. Het geld dat vrijkomt met de verkoop van de Spanjaard kan worden geïnvesteerd in De Jong. Het is niet duidelijk wat Martinez precies moet kosten. Bayern-president Uli Hoeness kondigde in een eerder stadium aan dat Der Rekordmeister druk bezig is met de renovatie van het elftal en dat er veel geïnvesteerd gaat worden.

Plaats een reactie

Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 08:32
Voor 40 miljoen krijgen ze alleen de schoenen van Frenkie.

Frenkie de Jong heeft nog een lang doorlopend contract bij Ajax en als Bayern zou denken dat ze Frenky voor dit bedrag kunnen overnemen wens ik ze veel succes. Ajax zal minimaal anderhalf keer 40 miljoen vragen gezien de concurrentie op de markt. En anders blijft hij lekker. Door goed jeugd- en verkoopbeleid zwemt Ajax inmiddels in zijn geld...
Vind ik leuk
donderdag 6 december 2018 om 08:57
Ik heb hem in de lachwekkende Nederlandse competitie al enkele malen serieus zien klungelen , als er dan scouts van topclubs zitten zullen die toch eerder voor een broodje kroket kiezen vrees ik . Wel fantastisch werk van zijn manager om hem zo in picture te houden .
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 09:10
We zullen zien of de gehele Europese top ernaast zit.

Als ie vandaag voor 40 in de etalage staat denken alle clubs dat het Black Friday is en vertrappen elkaar om hem op te mogen halen.

Jij bent er dus ook weer zo eentje die denkt dat het verkooppraatjes zijn. Welnu, ik kan je uit de droom helpen... Ajax lheeft al tientallen jaren een goede naam. Duur verkochte spelers voldoen bijna altijd aam de verwachtingen.

Helaas dus,, je verhaaltje ruikt naar afgunst. De realiteit zal het ons leren anders...
Vind ik leuk
donderdag 6 december 2018 om 10:22
Ik kan ze niet van buiten opnoemen de Ajaxspelers die voor zeer veel geld werden verkocht en waar men nooit meer iets van hoorde , hier of daar bij een subtopper op de bank dat wel .
Daarentegen kan jij mij een deel echte toppers opnoemen die ook uit de Ajax jeugd komen en het wel gemaakt hebben .
Weet dat ik al héél vele jaren fan ben van het voetbal van Ajax , Barcelona en het voetbal van Cruyff adoreer en regelmatig kom kijken , dus ik hoop voor jullie dat het lukt en van afgunst is zeker geen sprake . Een speler die 3 maal in de basis heeft gestaan in Nederland is volgens jullie direct 60 miljoen euro waard dat is het probleem
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 14:23
Het is heel simpel, Ward. Ajax wil niet van deze spelers af, maar blijkbaar moet en zal de Europese top spelers wegkopen. Ik denk dat die clubs niet gek zijn, want ook zij zijn hun centen niet beu. Dan is het je volste recht om inderdaad idiote bedragen te vragen. Het risico is dan dat je het niet krijgt, maar blijkbaar zien niet alleen de Nederlandse fans veel in deze jongens.

Niks liever dan dat ze uit de grijpgrage klauwen van buitenlandse clubs blijven, want wij overroepen die jongens niet, maar geloven heilig in hun talent.

NB.

Succesvolle speler die Ajax in het verleden afleverde:
(Speciaal voor jullie) Vermaelen, Verthongen, Alderweirld en dan Suárez, Ibrahimovic, Van der Vaart, Sneijder, Bergkamp, Van Basten, vd Sar, Seedorf, de Boertjes, Davids, Rijkaard, Krol, Cruijff, Neeskens. Zomaar een greep uit het (deels recnte) verleden.

Een naam bouw je langzaam op en daar doe je je voordeel mee. Logisch vinden wij.

Eerlijk: ik wou niets liever dan dat niemand van hen ooit was vertrokken.... Helaas kan ook Ajax de strijd met het in voetbal rijkere buitenland niet winnen. Daardoor specialiseert het zich in hetgeen waarin het groot is geworden en al tientallen jaren succes mee heeft: opleiden en kansen geven aan jong talent.
[Reactie gewijzigd op donderdag 6 december 2018 om 14:37]
Vind ik leuk
donderdag 6 december 2018 om 15:35
Zo is het wel heel gemakkelijk ,Vermaelen , Vertonghen en Alderweireld zijn gevormd bij mijn club (Beerschot) en dan naar Ajax vertrokken en ze dan als Ajax product te claimen is wel heel simpel . Verder lopen er momenteel nog Dembele en Nainngolan rond die eveneens door onze jeugdwerking zijn gevormd .
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 21:36
Dat is natuurlijk ook prima, maar Ajax herkent talent, trekt het eventueel aan, vormt ze verder en geeft kansen.

Zo ging het ook met Eriksen trouwens. Ajax raakt ook veel zeer jonge grote talenten kwijt en vaak redden die het niet, zo blijkt.
Vind ik leuk
Geofpurple +6283
donderdag 6 december 2018 om 14:13
verhaaltje ruikt naar afgunst??? waar dan precies. Tis eerder jezelf die graag leest wat je wilt lezen man.
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 14:18
Leg me eens uit waarom dat niet zo zou zijn. Het is een ieders vrij recht om veel te vragen, maar blijkbaar is dat niet elke club gegund. Serieus, ik denk echt dat Anderlecht of Bruģge hun spelers voor een maximaal bedrag proberen te verkopen.

Misschien is het verstandig om te kijken naar de oorzaak van het feit dat dat niet lukt.
Vind ik leuk
Geofpurple +6283
donderdag 6 december 2018 om 14:32
wie zegt dat het niet gegunt is? Je moet eens leren zaken niet zo negatief interpreteren.Het transferrecord staat op 40 voor sanchez, en 32 voor milik. zijn de enige boven de 30. Ik heb zelf al bedragen gehoord van 60-65 voor Frenkie en De Ligt. Moet toch geen tekeningtje maken om te zeggen dat dit onrealistisch is? Veel vragen mag en kan, om uiteindelijk voor stuk minder te verkopen.
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 14:42
Onrealistisch of niet, het zal betaald worden en anders blijven ze lekker. Geen Ajacied die het erg zal vinden. De markt is compleet mesjogge geworden. Daar zal Ajax financieel van profiteren.

Laten we een afspraak maken en verder praten over al dan niet realistische sommen nadat deze talenten (helaas) verkocht zullen zijn.

NB.

Ten overvloede: ik vind zelfs 1 miljoen krankzinnig voor iemand die toevallig aardig tegen een balletje kan trappen. Maar het is handel geworden en de markt regeert helaas.
Vind ik leuk
Geofpurple +6283
donderdag 6 december 2018 om 14:47
Vergeet 1 belangrijk detail, dat lukt mss voor 1 seizoen. Totdat ze zichzelf klaar voelen voor de stap. Dan zal je als bestuur toch water bij de wijn moeten doen. Of je dimt een beetje qua prijs of je zit met een ongelukkige speler waarvan de waarde dan navenant daalt.

Voor de rest treed ik je bij, die transferprijzen swingen gewoon absurd de pan uit.
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 22:00
Deze jongens maken onderdeel uit van een plan en dat plan gaat er niet van uit dat ze hun contract dat ze krijgen, vaak van 4 of 5 jaar op hun achttiende, uitdienen. Zij krijgen de kans en vertrouwen en een vet contract en weten op dat moment donders dat ze na 1 of 2 jaar niet voor een laag bedrag mogen verdwijnen. Het is geven en nemen. De Ligt zal in mijn beleving verkocht worden voor de hoofdprijs, omdat nu eenmaal de complete internationale top op hem jaagt en ik vermoed en hoop dat Frenkie de Jong nog een jaar blijft. Dat heeft hij gewoon nodig en ik denk dat hij dat zelf ook wel beseft. Als hij echt zo goed is komt het later wel en ik heb de indruk dat deze fatsoenlijke en realistische jongen dat ook wel beseft. Tenzij.... er een bod komt dat door niemand te weigeren is. Eerlijk, ik denk dat het zo zit.
[Reactie gewijzigd op donderdag 6 december 2018 om 22:31]
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18539
donderdag 6 december 2018 om 09:02
Als je die prijzen ziet, vragen onze clubs precies veel te weinig. Al staat de jeugdopleiding van Ajax zeer hoog aangeschreven natuurlijk.
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 09:12
Het is eenvoudig.

Wie niet veel vraagt zal nooit veel krijgen.

Maar wie teveel vraagt verkoopt hooguit één keer.
Vind ik leuk
Robbie007 +727
donderdag 6 december 2018 om 09:51
Als er bedragen worden uitgesproken van 250 mlj. voor Eriksen, dan zou 40 mlj. voor Frenkie echt een peulschil zijn.
Maar er wordt veel met bedragen gegoocheld natuurlijk.
Hij heeft in ieder geval de clubs voor het uitkiezen en Ajax gaat er een goede cent aan verdienen.
Vind ik leuk
Jozef +42697
donderdag 6 december 2018 om 22:33
Jammer wel, want Ajax heeft behoefte aan dergelijke spelers en kan met dat geld nooit dezelfde kwaliteit terugkopen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws