Moet Anderlecht Mpoku bedanken voor Sambi-Lokonga? 'Hij raadde het af'

Moet Anderlecht Mpoku bedanken voor Sambi-Lokonga? 'Hij raadde het af'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 06:54do 06-12-2018 om 06:54

Albert Sambi-Lokonga kent een carrièredebuut met vallen en opstaan. Hij kreeg vorig seizoen een eerste kans, maar verloor dan voor maanden zijn plek in de ploeg bij Anderlecht. Dat zorgde bijna voor een vertrek.

Hein Vanhaezebrouck noemde hem vorig seizoen nog 'de toekomst van Anderlecht', maar echt veel speelminuten kreeg hij uiteindelijk niet meer. "Tja, de coach maakte zijn keuzes", zegt Sambi-Lokonga in Het Nieuwsblad.

Dat zorgde ook bijna voor een vertrek, tot broer Paul-José Mpoku ingreep. "Ik geef eerlijk toe dat ik de voorbije zomer zelfs aan een uitleenbeurt dacht. Ik had speelminuten nodig en hoopte op het buitenland, maar mijn broer raadde dat af", geeft Sambi-Lokonga aan.

"Ik sprak ook met trainer Vanhaezebrouck en die wilde dat ik bleef. Daaruit sprak vertrouwen, maar ik dacht ook: Je noemt me wel een sierlijke voetballer, maar je stelt me niet op." Inmiddels krijgt de middenvelder weer kansen. "Gelukkig bleek het achteraf de juiste keuze dat ik ben gebleven. Soms moet je geduld hebben", geeft hij aan.

Mpoku
Bij Anderlecht vertrekken zit er niet in, al wil Sambi-Lokonga wel graag in één ploeg spelen met zijn broer. "Als de resultaten van Anderlecht tegenvallen, zegt hij (Mpoku) altijd: Ik bel wel even naar Bruno Venanzi en dan kom je lekker naar Standard. Het is zijn favoriete grapje. Ooit willen we wel voor hetzelfde team spelen, maar nu nog niet."

"Nu timmer ik aan mijn ­eigen weg, onafhankelijk van mijn broer. Mijn pa vond het beter dat de ene bij Standard zat en de andere bij Anderlecht", besluit Sambi-Lokonga.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws