Spectaculaire Manchester United - Arsenal eindigt onbeslist na bizarre minuut

05-12-2018 22:55
1

Een spectaculaire Premier League-kraker tussen Manchester United en Arsenal heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. De vier goals op Old Trafford werden keurig verdeeld: 2-2. Tottenham Hotspur wist wél drie punten te pakken.

Manchester United - Arsenal: 2-2
José Mourinho verraste voor de wedstrijd met zijn opstelling: Paul Pogba en Romelu Lukaku begonnen op de bank, terwijl Marcos Rojo en Diego Dalot hun eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen speelden. Na 27 minuten kwam Manchester United op achterstand. David de Gea kreeg een vrij slappe kopbal van Shkodran Mustafi niet onder controle: 0-1.

Heel lang liet het antwoord van de thuisploeg niet op zich wachten. Enkele minuten na de openingstreffer trok Anthony Martial de stand alweer gelijk. In de tweede helft golfde het spel beide kanten op, maar écht veel kansen vielen er niet te noteren. Tot de 68ste minuut. Alexandre Lacazette zette Arsenal weer op voorsprong na een kapitale fout van Rojo, maar amper een minuut later tekende Jesse Lingard voor de gelijkmaker: 2-2.

Arsenal kreeg vervolgens nog goede kansen via Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan, maar gescoord werd er niet meer. Met de puntendeling schieten Arsenal en Manchester United weinig op. The Gunners staan op de vierde plaats met dertig punten, terwijl The Mancunians het moeten doen met plek negen. De achterstand op koploper Manchester City is al negentien punten.

Tottenham Hotspur - Southampton: 3-1
Tottenham had op Wembley geen enkele moeite met laagvlieger Southampton. Harry Kane, Lucas Moura en Heung-min Son maakten de doelpunten. Charlie Austin deed in de blessuretijd nog wat terug via Charlie Austin: 3-1. Bij Southampton zat de nieuwe manager Ralph Hasenhüttl nog niet op de bank. Hij begint donderdag aan zijn nieuwe klus. Door de overwinning staat Tottenham op dertig punten, evenveel als aartsrivaal Arsenal.