KRC Genk wist achterstand uit en plaatst zich voor kwartfinales van Beker

05-12-2018 22:37
9

KRC Genk heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. De ploeg van Philippe Clement won met 1-2 op het veld van Sporting Charleroi.

Genk kwam met een veredelde B-ploeg aan de aftrap en dat was te merken in het begin van de wedstrijd. Charleroi nam de bovenhand en kreeg de beste kansen in de eerste helft. De thuisploeg kon echter pas op voorsprong klimmen na een fout van Nastic. Gholizadeh kon profiteren en de 1-0 voorbij Vukovic schieten.

Na de rust toonde Genk een ander gezicht. De gelijkmaker kwam er via Dewaest, die een voorzet in de bovenhoek knalt. Genk bleef domineren in de tweede helft en kwam in de slotfase verdiend op voorsprong. Na een geweldige counter kon Maehle de 1-2 scoren. In de toegevoegd tijd maakte Gano er zelfs nog 1-3 van.