Croky Cup: KV Mechelen wipt Lokeren, STVV heeft moeite met amateurclub

05-12-2018 22:23 Laatste update: 22:24

Woensdagavond worden vijf wedstrijden afgewerkt in de achtste finales van de Beker van België. Hieronder een overzicht van de wedstrijden die om 20u30 begonnen.

Sint Truiden - FC Mandel United 3-2
In een ontgoochelende eerste helft op Stayen vielen er geen doelpunten. STVV had meer balbezit, maar deed daar weinig mee. De amateurs van Mandel United hielden makkelijk stand. Na de rust was er meer ijver bij de thuisploeg. Na een uur voetballen brak De Norre de ban. Op aangeven van Kamada joeg hij het leer van dichtbij in het dak van het doel. In de tweede helft viel er weinig te beleven, tot Mandel plots een penalty kreeg. Rodrigo bleef kalm en scoorde de gelijkmaker. STVV liet zich echter niet kennen. Via Boli en Kamada liepen de Limburgers snel weer uit tot 1-3. Mandel scoorde nog de aansluitingstreffer via Pyck, maar de zege van STVV kwam niet meer in gevaar.

Deinze - KAS Eupen 1-3
Geen tweede stunt voor Deinze, dat in de vorige ronde Club Brugge uitschakelde. Eupen won makkelijk tegen de amateurclub. Na acht minuten schoot Bushiri de Oostkantonners al op voorsprong. Enkele minuten later werd de score verdubbeld door Mulumba. Deinze kon terugprikken via Mertens, maar meteen na de rust verschalkte Boone zijn eigen doelman en stond de 1-3 eindstand op het scorebord.

KV Mechelen - Sporting Lokeren 2-0
Een teleurstellend eerste helft vielen amper kansen te noteren in het AFAS Stadion. Na de pauze kwam Mechelen steeds beter in de wedstrijd en tien minuten voor tijd mochten de supporters juichen. Tainmont bediende Engvall, die simpel kon afwerken. Twee minuten later was Engvall de aangever. De Camargo nam het geschenk in dank aan en verzekerde Mechelen van een plek in de kwartfinales.