Croky Cup: KV Oostende wipt Moeskroen uit Croky Cup na stafschoppen

05-12-2018 22:44 Laatste update: 22:28
1

KV Oostende speelt woensdagavond op het veld van Moeskroen voor een plaats in de kwartfinales van de Beker van België. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord waardoor er verlengingen worden gespeeld.

KV Oostende kreeg via Guri de eerste goede kans van de wedstrijd, maar het was de thuisploeg die de score kon openen. Boya pakte uit met een heerlijk schot vanop dertig meter en liet Dutoit helemaal kansloos. Oostende reageerde via Sakala, maar zijn schot spatte uit elkaar op de kruising. Even later viel de gelijkmaker toch. Boonen, die afgelopen weekend al scoorde tegen Zulte Waregem, devieerde kort voor de rust een voorzet van Bataille in doel.

De tweede helft begon met een rode kaart voor Moeskroen. Diedhiou haalde de doorgebroken Guri neer en mocht meteen inpakken. Oostende kon aanvankelijk niet profiteren van de man-meer-situatie. Pas in de slotfase kwam de ploeg van Gert Verheyen opzetten. Een kopbaldoelpunt van Guri tien minuten voor tijd leek genoeg voor de kwalificatie, maar Moeskroen reageerde meteen. Mbombo maakte amper één minuut later al de 2-2 gelijkmaker.

Beide ploegen kregen in de slotfase nog kansen op de overwinning, maar verlengingen moesten beslissen wie naar de kwartfinale gaat. Oostende leek lang op weg naar de kwalificatie na een doelpunt van Zivkovic, maar Leye maakte in de slotminuten alsnog gelijk. In de penaltyreeks trok Oostende aan het langste eind.