'Belgische refs moeten zich gaan bewijzen aan Engelsman'

'Belgische refs moeten zich gaan bewijzen aan Engelsman'

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 17:01wo 05-12-2018 om 17:01

Laatste update: woensdag 5 december 2018 om 17:24wo 05-12-2018 om 17:24

De Belgische arbitrage wordt de komende tijd onder de loep genomen. Niet alleen door fans, spelers en trainers, maar ook door David Elleray.

Lees ook: CEO KBVB Bossaerts onthult 11-puntenplan: 'Arbitrage, VAR en reglement'

Die Elleray is niet zo maar iemand. De Engelsman is in zijn eigen land van de Scheidsrechterscommissie. De KBVB vroeg hem om een analyse te maken van de Belgische arbitrage. In Brussel zijn ze blij met zijn komst. ' Hij is lid van het UEFA Referee Committee en was verantwoordelijk voor het UEFA Centre of Refereeing Excellence (CORE) programma. Hij is tevens Technisch Directeur van de IFAB, het hoogste arbitrage-orgaan van het internationale voetbal', klinkt het bij de KBVB.

Van Elleray wordt er heel wat verwacht. 'David Elleray zal een analyse maken van de Belgische arbitrage, met bijzondere aandacht voor de arbitrage op het hoogste niveau, voor de technische competenties van de scheidsrechters, voor het gebruik van de VAR en de identificatie en ontwikkeling van talenten. Daarnaast zal David Elleray, in samenwerking met de KBVB, een masterplan ontwikkelen gericht op het herstel van het vertrouwen op de korte termijn en het verhogen van het niveau van de Belgische arbitrage op langere termijn.'

Seizoen 2019-2020
Elleray zal de komende weken veel werk hebben. In het voorjaar moet hij melden wat er beter/anders moet met de Belgische arbitrage. Zo kunnen eventuele wijzigingen tijdig worden aangebracht voor de start van het seizoen 2019-2020.

Bijzonder figuur
In 1989 werkte Elleray mee aan een project. Tijdens een match van Arsenal droeg hij een microfoon. De clubs waren op de hoogte gebracht, maar de spelers van Arsenal door hun bestuur niet. In zijn normaal leven stond Elleray aan het hoofd van een school. Volgens velen kon je dat merken op het veld. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws