Vanden Borre aan het WK helpen is mooiste voetbalverhaal dat ik geschreven heb

"Vanden Borre aan het WK helpen is mooiste voetbalverhaal dat ik geschreven heb"

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 14:55wo 05-12-2018 om 14:55

Zeg nooit nooit, maar Anthony Vanden Borre lijkt definitief voetballer af. De verdediger gold nochtans als één van de grootste talenten uit zijn generatie. Het kopje wilde echter niet altijd mee. Jean-François Lenvain, ex-hoofd van de sociale cel bij RSC Anderlecht, getuigt.

"Anthony aan een WK-selectie helpen is het mooiste voetbalverhaal dat ik geschreven heb", valt de Brusselaar met de deur in huis bij Sport/Voetbalmagazine. "Wie kan zeggen dat hij in een tijdsbestek van zes maanden van werkloze voetballer is opgeklommen tot international op een WK? Maar de maanden voor zijn comeback bij Anderlecht hadden veel weg van een gevecht. Hij tegen mij."

"Er waren dagen dat hij de deur niet wilde opendoen terwijl we een afspraak hadden om te trainen. Ik belde dan aan bij zijn buur en ging via het terras bij Anthony binnen", vertelt Lenvain, die momenteel actief is bij kleine broer RWDM. "Van één ding heb ik spijt: tijdens zijn piekmoment heb ik hem overtuigd dat hij de aanvoerdersband zou krijgen, dat hij zijn carrière bij Anderlecht zou eindigen en hij een clubicoon zou worden. Later ben ik gaan beseffen dat verhalen met een happy end niet bestaan in het voetbal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws