Hazard kwam nooit in de buurt van Gouden Bal: bij amper twee landen op nummer één

Hazard kwam nooit in de buurt van Gouden Bal: bij amper twee landen op nummer één

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 14:38wo 05-12-2018 om 14:38

Luka Modric kroonde zich maandagavond tot laureaat van de Ballon d'Or 2018. Voor vele Belgische zou Eden Hazard die prijs ook verdienen. Daar denkt men in de rest van de wereld echter anders over, zo blijkt.

Twee dagen na de uitreiking komt France Football, het organiserende magazine, met de totale uitslag van de ranking. Daarbij kan je voor elke federatie die aangesloten is bij de FIFA, zien welke top-vijf de uitverkoren journalist van dat land gemaakt heeft. De cijfers zijn duidelijk: van de ruim tweehonderd landen zijn er slechts drie die een Rode Duivel bovenaan plaatsten.

Twee keer viel die eer te beurt aan Eden Hazard. De prestaties van de dribbelkont werden in de Bahamas en Sri Lanka het felst gewaardeerd. Verder moet Hazard het voornamelijk doen met een plaatsje tussen de drie en vijf. Ook Thibaut Courtois viel in de smaak. De nationale doelman topte in Kyrgizië het lijstje.

Weinig chauvinisme
Voor ons land mocht Frédéric Larsimont, een journalist van Le Soir, zijn mening geven. Hij zette Kylian Mbappé op nummer één. Opvallend: Larsimont nam geen enkele Belg op in zijn lijstje, hoewel dat wel toegelaten is. Zo zette de Portugese journalist van dienst Cristiano Ronaldo helemaal bovenaan, de Franse journalist Mbappé en de Kroatische ... Modric. 

Poll

Had de Belgische journalist in kwestie een plekje moeten voorzien voor Hazard?

(151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws