Pochettino keurt reactie bij aartsrivaal Arsenal af: 'Ik vind het maar niets'

Pochettino keurt reactie bij aartsrivaal Arsenal af: 'Ik vind het maar niets'

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 12:47wo 05-12-2018 om 12:47

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino vindt de euforie en extase bij de spelers van Arsenal na de overwinning op zijn ploeg (4-2) maar overdreven. In zijn ogen was de grote vreugde bij Arsenal zelfs een compliment richting zijn team.

"Persoonlijk vind ik het maar niets", vertelde Pochettino op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Southampton, geciteerd door The Mirror. "Als je een prijs wint, zoals ik als speler gedaan heb, dan is er pas echt een reden om feest te vieren. Dat is mijn mentaliteit." De spelers van Arsenal zochten na de wedstrijd tegen Tottenham de schijnwerpers op. Zo hing Mattéo Guendouzi juichend uit het raam van een auto en plaatsten meerdere Arsenal-spelers berichten op social media.

"Ik houd ervan om bescheiden blij te zijn en het niet publiekelijk te maken. Ik accepteer het dat mensen dit tegenwoordig nodig hebben. Het is hoe mensen hun ego voeden in de nieuwe wereld. Maar ik ben van een andere generatie."

Pochettino zag de extreme vreugde bij de Arsenal-spelers juist als een compliment voor Spurs. "Het is duidelijk dat we iets goed doen. Een van onze scouts was zondag op Anfield bij de derby tussen Liverpool en Everton en toen Arsenal scoorde, klonk er gejuich van alle Liverpool-supporters. Een beetje zoals Arsenal het na afloop vierde. Dat respect dat we nu krijgen: ik ben er gek op." 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws