Club Brugge-talent in vizier van Liverpool: Heeft zeker een invloed

Club Brugge-talent in vizier van Liverpool: "Heeft zeker een invloed"

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 10:45wo 05-12-2018 om 10:45

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 11:01do 06-12-2018 om 11:01

De fans van Club Brugge maakten zondag kennis met een nieuwkomer: Cyril Ngonge. De centrumspits moest noodgedwongen op de flank spelen, maar liet al staaltjes van zijn talent zien. Ook Liverpool zou zijn naam al kennen.

Ngonge kwam niet zomaar in de ploeg bij Club, want hij maakte voordien al vier goals in de prestigieuze Youth League. Liverpool schreef zijn naam op, maar volgens jeugdcoördinator Pascal De Maesschalck wil dat nog niets zeggen.

"Onze tribunes zitten vol met scouts en managers. Als die hun werk goed doen, moet zijn naam na zijn vier goals in hun verslag staan. Maar er zullen ook namen in staan van voetballers bij Monaco of Atlético. En of dat op zo’n jongen werkt? Ik weet niet of zijn begeleiders al werden gecontacteerd", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Collega Rik De Mil hoopt dat het Ngonge niet van zijn stuk brengt. "Ik denk dat het zeker een invloed heeft, maar de vraag is welke. Wij communiceren
heel veel met de spelers en ik denk dat het bij Cyril een positieve invloed heeft. Sommigen zouden zweven, anderen bezwijken onder de druk. Cyril heeft heel veel kwaliteiten, maar één ervan is dat hij zich daar allemaal niet te veel van aantrekt en dat gebruikt als extra motivatie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws