'Anderlecht kan vijf miljoen euro verdienen aan Chinese deal'

'Anderlecht kan vijf miljoen euro verdienen aan Chinese deal'

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 10:15wo 05-12-2018 om 10:15

De Rode Duivels gooiden hoge ogen op het afgelopen WK, en dus zijn ook de Belgische jeugdopleidingen hot in het buitenland. Daar zou Anderlecht van kunnen profiteren.

Paars-wit is namelijk van plan om een samenwerking aan te gaan met een Chinese subtopper. Die zou tegen maart van volgend jaar geregeld moeten zijn. Anderlecht zou dan cursussen geven aan Chinese jeugdtrainers. Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht al een training van de U13 heeft gefilmd als voorbeeld voor de Chinezen.

China heeft het ambitieuze plan om het WK 2030 te organiseren... en zelfs te winnen. Nochtans was dat land er op het vorige WK niet eens bij. Er is dus veel werk voor de boeg, en de Chinezen willen daar goed voor betalen. Er is sprake van een bedrag rond vijf miljoen euro.

Vooral Chinese keepers zijn erg in trek, aangezien het al jaren verboden is om een buitenlandse keeper op te stellen in China. Anderlecht zou ook een percentage krijgen op de verkoop van jeugdproducten. Aangezien de prijzen in China hoog liggen kan zo'n samenwerking dus heel lucratief worden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws