Minister neemt drastisch besluit: 'Gokreclame hoort niet in ons voetbal'

Minister neemt drastisch besluit: 'Gokreclame hoort niet in ons voetbal'

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 08:14wo 05-12-2018 om 08:14

Laatste update: woensdag 5 december 2018 om 08:53wo 05-12-2018 om 08:53

Veertien van de zestien eersteklasseclubs worden gesponsord door een gokkantoor. Het Vlaams Parlement wil dit in de toekomst gaan aanpakken. Zo vaardigde minister Koen Geens al een KB uit. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vanaf 1 juli wordt gokreclame verboden op shirts waar minderjarigen mee spelen. Daarnaast worden ook reclames in sportprogramma’s beperkt. "Het is een eerste stap in de goede richting maar we zijn er nog niet", reageert Peter Naessens, directeur van de Kansspelcommissie.

Gokreclame volledig bannen uit het voetbal zal dan wel nog niet voor morgen zijn, toch is de link naar matchfixing of omkoping snel gelegd. "Te veel reclame, dat is een probleem. Door de duidelijke aanwezigheid van gokkantoren wordt de indruk gewekt dat gokken onlosmakelijk met voetbal is verbonden. Er is geen beperking."

Strengere regels
Het Parlement zal woensdag het dossier behandelen. Groen en SP.A willen nog een stap verder gaan in het bannen van gokreclame. "Waarom wordt gokken op wedstrijden door voetballers niet gewoon helemaal verboden? En niet alleen op eigen wedstrijden? De slinger is doorgeslagen", aldus Imade Annouri (Groen).

Ze beseft het gevaar van gokken. "Daarom willen we de reclame verder inperken zoals dat ook voor alcohol en sigaretten geldt. In eerste instantie op televisie, maar ook online, bij de openbare omroep. Daar kunnen we niet ver genoeg in gaan."

Poll

Een goede zaak?

(368 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws