Manchester City komt met de schrik vrij, mét Kompany in de basis

04-12-2018 23:01

Manchester City is ook na vijftien speelronden nog ongeslagen in de Premier League. De koploper maakte op bezoek bij Watford geen fout en ging met een magere overwinning aan de haal: 1-2. Vincent Kompany en Christian Kabasele stonden in de basis.

Er was maar een ploeg die vanaf het eerste fluitsignaal aanspraak maakte op de winst en dat was City. Leroy Sané en David Silva waren in de openingsfase al dicht bij een doelpunt, net als Riyad Mahrez. De goal van The Citizens viel pas vlak voor rust. Sané liep goed vrij en werkte de bal van dichtbij met zijn buik binnen na een afgemeten voorzet.

Kort na rust leek Mahrez de wedstrijd te beslissen. De Algerijn schoot de bal in het strafschopgebied snoeihard binnen, waardoor Watford het op leek te geven, maar niets bleek minder waar. Ondanks een 0-2 achterstand gingen The Hornets er nog vol voor. Na enkele aanvallende wissels resulteerde dat vijf minuten voor tijd in de aansluitingstreffer van Abdoulaye Doucoure.

Watford zette alles op alles, maar City hield stand en wint ook de vijftiende competitiewedstrijd. De ploeg van manager Pep Guardiola gaat aan kop met 41 punten en heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee Liverpool.