Heisa rond twerking-vraag: “Grandioos hoeveel reacties dit heeft opgewekt”

Heisa rond twerking-vraag: “Grandioos hoeveel reacties dit heeft opgewekt”

04-12-2018 20:32 Laatste update: 20:35
1

De twerking-vraag van dj Martin Solveig aan de eerste vrouwelijke Gouden Bal-winnares Ada Hegerberg ging de wereld rond. Er kwam heel veel kritiek op de ongepaste vraag. Inmiddels heeft de dj zijn excuses al openbaar gemaakt.

Tamara Cassimon, ex-bondscoach, vertelt tegenover Sporza dat alle heisa komt omdat het vrouwenvoetbal enorm gegroeid is. "Het is jammer dat dat ene akkefietje nu wordt uitvergroot, want de loopbaan van Hegerberg werd die avond in het zonnetje gezet en dat is door die heisa tenietgedaan."

"Het was een misplaatste opmerking, al denk ik dat het onbewust was. Maar je vraagt aan een dj toch ook niet om een schlager te draaien? Ik vond de reactie van Hegerberg wel ongelooflijk goed. Een simpele "nee", waarna ze zich wegdraaide en van het podium stapte”, vindt Cassimon.

Vrouwenvoetbal niet serieus genomen
Cassimon ziet dat het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgt. "Maar anderzijds is het grandioos hoeveel reacties dit heeft opgewekt. 5 jaar geleden zou dat niet het geval geweest zijn. De mensen zouden hun schouders opgehaald hebben en gezegd hebben: "Het is maar vrouwenvoetbal.""