'Advocaat van Vertenten haalt bot: aanhouding van scheidsrechter was terecht'

'Advocaat van Vertenten haalt bot: aanhouding van scheidsrechter was terecht'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 18:51di 04-12-2018 om 18:51

Volgens het Hof van Cassatie zijn er geen argumenten om de aanhouding van Bart Vertenten in het voetbalschandaal nietig te laten verklaren. Dat werd bevestigd aan Het Nieuwsblad.

Hans Rieder, de advocaat van de scheidsrechter, trok naar het Hof van Cassatie omdat hij tegenstrijdigheden had opgeworpen tussen een wrakingsarrest van het Hof van Beroep enerzijds en het arrest van de Kamer van Inbeschuldigingstelling anderzijds. Rieder haalde zijn slag echter niet thuis want hij kreeg ongelijk.

Als de aanhouding van Vertenten nietig werd verklaard, zouden alle opgelegde voorwaarden wegvallen en zou de scheidsrechter opnieuw een vrij man zijn. Maar zover komt het dus niet. Vertenten mag bijvoorbeeld nog altijd niet met de media praten. Met de andere verdachten in het dossier mag hij geen contract hebben.

Plaats een reactie

w-b forever +2029
dinsdag 4 december 2018 om 18:59
Tja als een rieder zijn slag hier al niet thuis haalt is er wel degelijk serieus stront aan de knikker zoveel is duidelijk.
Vind ik leuk
Markske +604
dinsdag 4 december 2018 om 19:38
Het gaat hier helemaal niet over de schuldvraag. Het gaat hier over het feit of onderzoeksrechter Raskin op het ogenblik van de arrestatie onpartijdig was. Volgens cassatie was dat dus geen probleem. Ten tijde van het onderzoek tot bij zijn ontslag bij de KVBV was er een zweem van partijdigheid, volgens het gerecht, vandaar de wraking. Hoe die partijdigheid daarna dan plots verdwenen is, is mij een raadsel. In elk geval moeten we nu afwachten wat het hof van cassatie, op 15/01/2019, betreffende de wraking zal beslissen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws