Mentaliteitswijziging bij Anderlecht? Frappant dat supporters niet floten

Mentaliteitswijziging bij Anderlecht? "Frappant dat supporters niet floten"

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 18:33di 04-12-2018 om 18:33

Ondanks de mindere resultaten blijft het relatief rustig bij RSC Anderlecht. Volgens Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine heeft paars-wit goodwill gecreëerd bij de supporters door enkele wijzigingen door te voeren.

Normaal zou de club nu in brand moeten staan, maar door eerst een icoon als Pär Zetterberg aan de sportieve staf toe te voegen en vervolgens een nieuw organigram te presenteren met Michael Verschueren als nieuwe sterke man, kocht paars-wit tijd en creëerde het goodwill", schrijft Sys in het weekblad. "Frappant was afgelopen zondag dat de supporters van Anderlecht niet floten na de 0-1-nederlaag tegen KRC Genk. Alsof iedereen zich bij een overgangsseizoen neerlegt en zich opwarmt aan het ontluikende talent van een aantal jonge voetballers.

"Vreemd ook hoe Hein Vanhaezebrouck met de situatie omgaat. Op een paar zijdelingse opmerkingen na blijft hij voor zijn doen rustig. Maar hoe zou hij zich echt voelen? Wat denkt hij over de komst van Zetterberg die bij zijn aanstelling benadrukte dat hij niet 'de mol' zal zijn in de kleedkamer, terwijl die vraag hem niet werd gesteld? Wie de eergierigheid van de West-Vlaming kent, weet dat er diep in zijn binnenste een oorlog van frustratie moet woeden."

Hopen op wintermercato
"Vanhaezebrouck praatte vorige week vele uren met Michael Verschueren over de toekomst. Maar ook de trainer weet dat het niet volstaat om sportieve krijtlijnen uit te tekenen en enkele mooie uitspraken te doen om de club weer op de rails te krijgen. Intussen gokt Anderlecht op de komende wintermercato. Dan hopen op spelers die de club echt sterker maken, is speuren naar een naald in een hooiberg", besloot Sys.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws