Ziekenhuis in fout bij behandeling Cobbaut? 'Brandwonde op zijn enkel'

Ziekenhuis in fout bij behandeling Cobbaut? 'Brandwonde op zijn enkel'

04-12-2018 16:16
6

Elias Cobbaut kende een veelbelovende start van zijn debuutseizoen bij Anderlecht. Op de derde speeldag raakte hij echter geblesseerd aan zijn enkel. Het herstel zou slechts twee weken duren. Vier maanden later staat Cobbaut nog altijd langs de kant. Er worden vraagtekens gesteld bij zijn behandeling.

Het begon al bij de diagnose, die erger was dan was ingeschat door Anderlecht. Vervolgens traden er complicaties op. ''Het overmatige gebruik van ijs om de zwelling tegen te gaan, leidde echter tot een brandwonde op zijn enkel. Was het ziekenhuis toen in fout of was Cobbaut gewoon te gretig om te herstellen?, vraagt Het Nieuwsblad zich af.

Helaas voor Cobbaut bleef het niet bij die brandwonde. ''Tot overmaat van ramp kwam er een ontsteking op die brandwonde. Ook daar is er discussie over hoe die ontsteking ontstaan is. Eén van de denkpistes is dat ze veroorzaakt werd door een sessie mesotherapie. Daarbij worden minieme doses medicatie ingespoten rond de pijnlijke wonde om sneller te herstellen. Maar of dat aan de basis lag?''

Na een zware periode gaat het nu de goede kant op met de 21-jarige linksback, die in de zomer overkwam van het gedegradeerde KV Mechelen. Cobbaut kampt nog wel met een serieuze trainingsachterstand, waardoor trainer Hein Vanhaezebrouck nog geen spoedige rentree verwacht. Het is daarom zeer de vraag of Cobbaut dit kalenderjaar nog minuten gaat maken.