Verbist beoordeelt dubieuze Oost-Vlaamse derby: Er werd een fout gemaakt

Verbist beoordeelt dubieuze Oost-Vlaamse derby: "Er werd een fout gemaakt"

04-12-2018 11:31 Laatste update: 11:31
11

Afgelopen weekend was de VAR opnieuw zeer aanwezig. Vooral tijdens Antwerp FC-STVV was er heel wat commotie. Maar ook op vrijdagavond, toen KSC Lokeren de buren van KAA Gent ontving, eiste de arbitrage een hoofdrol op.

Zo kwamen de Buffalo's enkele minuten voor tijd 2-2 langszij. In het busje merkte men een fout op een Lokerenspeler op ter hoogte van de middellijn. De VAR roepte scheidsrechter Christophe Dierick naar het schermpje, maar die kende het doelpunt toch toe.

Onterecht, aldus scheidsrechtersbaas Johan Verbist. "Bij het opzetten van de aanval wordt er een fout gemaakt op Miric. Hij wordt vastgehouden (geblokt) en kan daardoor niet in duel gaan voor de bal. De scheidsrechter laat doorspelen en Bronn maakt de gelijkmaker. Er is een correcte VAR-tussenkomst maar na het zien van de beelden geeft de scheidsrechter toch doelpunt."

VAR grijpt in, Dierick laat begaan
Na de gelijkmaker claimde heel Gent een strafschop na handspel, maar Dierick gaf – ondanks het bekijken van de beelden – geen krimp. "Correcte VAR-tussenkomst nadat Diaby de bal met de arm raakt en deze in hoekschop gaat. Scheidsrechter heeft de bal tegen de arm niet gezien en wordt naar het scherm geroepen. Hij blijft echter bij zijn initiële beslissing en geeft hoekschop."