Amrabat in de weegschaal met Vormer: 'Na Gouden Schoen minder rendement'

Amrabat in de weegschaal met Vormer: 'Na Gouden Schoen minder rendement'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 08:13di 04-12-2018 om 08:13

Bij Club Brugge kwam So­fyan Amrabat de voorbije maanden amper aan de bak. De voorbije wedstrijden kreeg de middenvelder evenwel zijn kans en die greep hij. Moet Ivan Leko voor Amrabat of Ruud Vormer kiezen? Eddy Snelders geeft zijn mening. 

"Amrabat zit in een goeie periode, maar na anderhalve match is het veel te vroeg om conclusies te trekken", stelt Eddy Snelders in Het Nieuwsblad. "Jordy Clasie was vorig seizoen ook de coming man, maar kon het uiteindelijk ook niet waarmaken. Je kan moeilijk nu al zeggen - zeker gezien de lange inloopperiode die hij nodig had - dat Amrabat beter is dan Vormer of diens status kan claimen. Er is geen enkele garantie dat hij dit drie, vier weken na mekaar kan."

Volgens de analist moet Ruud Vormer zich nog niet al te veel zorgen. "Leko ziet ook wel dat het niet de Vormer is van de vorige twee seizoenen. Sinds de Gouden Schoen is het wat minder - dat zie je wel vaker. Hij heeft minder rendement en staat dus ter discussie. Maar op dit moment is hij nét niet slecht genoeg om hem eruit te zetten, hij brengt net voldoende om zijn plek te verantwoorden."

"En als Leko zijn kapitein eruit zet, zou hij sowieso ook commentaar op krijgen. Het is een stuk makkelijker om ­iemand als Siebe Schrijvers op de bank te laten. De manier waarop hij nu speelt - met Vormer niet op z'n beste positie, maar toch in de ploeg - is ook goed voor de gemoedsrust van de kleedkamer."

Poll

Voor wie moet Leko kiezen?

(128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws