Transferperiodes op de schop?: 'Coucke wil het extreem, Brugge komt met compromis'

Transferperiodes op de schop?: 'Coucke wil het extreem, Brugge komt met compromis'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 07:23di 04-12-2018 om 07:23

Na de zaak Propere Handen wil de Pro League ingrijpen. De verzameling van profclubs wil de competitie eerlijker laten verlopen. Gedacht wordt om het transfersysteem aan te pakken. Toch kijkt men voor men gaat veranderen eerst naar het buitenland.

Het idee is om de Belgische transfermarkt te sluiten op 15 augustus. Nu mogen Belgische clubs nog tot en met 31 augustus spelers inlijven. Wintertransfers worden op termijn zelfs mogelijk afgeschaft, schrijft Het Belang van Limburg.

Halve maatregel
De Premier League gaf dit seizoen het goede voorbeeld. Daar moesten clubs hun inkopen afgerond hebben voor de start van de competitie. Opvallend, 15 augustus is volgend jaar bij ons niet voor de start van de competitie.

Voorlopig is er nog geen consensus over het voorstel. Men vreest immers dat (andere) buitenlandse competities het voorbeeld niet gaan volgen en dus vanaf 16 augustus nog de beste spelers uit de Jupiler Pro League gaan wegplukken. Wat dan?

Einde wintertransfers
Als het van Marc Coucke afhangt, verdwijnen ook de wintertransfers. De voorzitter van Anderlecht en de Pro League lijkt evenwel de andere clubs nog niet overtuigd van dat idee. Bij KAA Gent vrezen ze immers dat buitenlandse clubs tijdens de winter nog in België koopjes komen doen. Club Brugge stelt daarom als compromis een korte transferperiode van twee weken tijdens de winter voor. Nu mogen clubs de hele maand januari vers bloed aantrekken.

Poll

Moeten wintertransfers in België blijven bestaan?

(809 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws