UPDATE: 'Anderlecht pakt niet alleen de grasmat aan'

UPDATE: 'Anderlecht pakt niet alleen de grasmat aan'

13-12-2018 09:40
12

RSC Anderlecht ontving afgelopen zondag KRC Genk. Na de match was onder meer de grasmat van het Constant Vanden Stockstadion een gespreksonderwerp. Het veld lag er immers als een akker bij. Volgens Sportwereld wordt de mat beter snel vervangen, maar lijkt dat geen investering voor de lange termijn.

Volgens de krant beslist Anderlecht pas volgende week of er een nieuwe grasmat komt. Door de huidige status van het veld lijkt paars-wit evenwel niet anders te kunnen. 'Toch twijfelt het ­bestuur. Die 100.000 euro zal weggegooid geld zijn, want het probleem zit veel dieper', schrijft Sportwereld.

Anderlecht heeft immers een veel groter probleem, dat niet alleen aan de oppervlakte te zien is. Het grote probleem is dat de veldverwarming en het drainagesysteem gedateerd zijn. Het drainagesysteem zit al tien jaar onder de mat en zou versleten zijn. Overtollig water tast de graswortels aan, waardoor een groene grasmat utopie wordt.

Paars-wit lijkt genoodzaakt om een nieuw drainagesysteem en een nieuwe veldverwarming te installeren. Kostprijs circa 500.000 euro. Pas in de zomer zou Anderlecht dit kunnen installeren. Toch lijkt Anderlecht al veel vroeger van grasmat te moeten veranderen. 

Update 04/12, 13.52: Volgens Het Laatste Nieuws besliste Anderlecht om een nieuwe grasmat aan te leggen. Dat zal wel pas na Nieuwjaar gebeuren. Met andere woorden tegen Charleroi en Waasland-Beveren zal er nog op 'een akker' gespeeld worden.

Update 13/12, 09.40: Dat Anderlecht het veld ging aanpakken, was al geweten. Nu meldt Sportwereld dat paars-wit meer dan 100.000 gaat investeren. Anderlecht gooit er nog eens 500.000 tegenaan om de de veldverwarming en de drainage te vernieuwen.