Flinke sneer naar Carcela Als hij moet denken, dan gaat het verkeerd

Flinke sneer naar Carcela "Als hij moet denken, dan gaat het verkeerd"

03-12-2018 23:33
3

Wat is er gaande met Mehdi Carcela? In de lente van dit jaar speelde hij de hele Jupiler Pro League aan gruzelementen, maar dit seizoen raakt hij amper een bal goed. Het panel van Extra Time gaat op zoek naar antwoorden en komt hard uit de hoek.

"We zijn natuurlijk altijd geneigd om over ons hart te strijken, want hij is een geweldige voetballer, maar gisteren (zondag, nvdr.) zat hij helemaal niet in de wedstrijd. Hij was er met zijn hoofd niet bij. Hij gaat op zoek naar dribbels, zijn handelsmerk, maar hij lijdt veel balverlies. En die domme gele kaart kost hem de belangrijke wedstrijd op Sint-Truiden", is Peter Vandenbempt streng.

"Dat zijn de wedstrijden waarin Carcela nalaat, in concurrentie met de andere kandidaten voor de Gouden Schoen. Als je deze wedstrijd gezien hebt, is het niet moeilijk om het verschil te maken", geeft hij het voordeel aan de concurrentie.

Niet te veel denken en geen ambitie
"Als je zo goed kan voetballen en je speelt zo slecht, dat is niet verantwoord", pikt Marc Degryse in. "Dat is ook de reden waarom hij het in het buitenland niet gemaakt heeft. Daar dacht hij ook dat hij het af en toe eens ging doen. Maar dat werkt niet, het moet iedere keer. Je moet zo weinig mogelijk zeggen aan Carcela, wat mij betreft. Als hij moet gaan denken, gaat het verkeerd. Echt waar", besluit Degryse.

Ook Jan Mulder had zijn kijk op de mindere vorm van Carcela. "Weet je waar hij aan lijdt? Een gebrek aan ambitie", klinkt het. "Hij is blij met anderhalf miljoen en hoeft geen vijf miljoen uit de Premier League te hebben. Hij is intens tevreden met zijn schitterende leven, een Porsche en nu en dan eens voetballen zoals gisteren op Brugge. Klaar is kees",