De Condé over de succesfactor: Hij tilt de groep naar een hoger niveau

De Condé over de succesfactor: "Hij tilt de groep naar een hoger niveau"

03-12-2018 18:44
5

Philippe Clement ontving vanmiaddag de Trofee Raymond Goethals. Voor Dimitri De Condé, sportief directeur bij KRC Genk, is dat geen verrassing. Clement is volgens hem de grote succesfactor bij de leider in de Jupiler Pro League.

"Ik vind het geen verrassing dat hij de trofee krijgt”, verteld De Condé tijdens HLN Vista!. "Hij heeft verschillende kwaliteiten en is vooral een winnaar. Hij is enorm gepassioneerd en kan dat overbrengen op de groep. Zijn grootste verwezenlijking is het geloof dat hij in die groep heeft gepompt. Hij heeft er een hecht team van gemaakt. Hij is veeleisend en tilt de groep naar een hoger niveau. Philippe gaat uit van de eigen kwaliteiten en dat is heel knap."

"Onze coach wil natuurlijk alles winnen. Het programma dat we spelen is waanzin. Het is nu de tweede keer dat we vier matchen spelen op negen dagen tijd. Clement is ook iemand die wil dat iedereen altijd voluit gaat. Ik denk dat er de volgende weken ook andere jongens minuten zullen maken. We gaan ertoe verplicht worden. De coach gaat niet naar namen kijken, maar in eerste instantie naar welke spelers 100% fit zijn. We zullen in elk geval niks bewust laten schieten", besloot De Condé.

Lees ook: Clement ziet goede seizoensstart beloond worden en volgt Mazzu en Preud'homme op