Ballon d'Or-lijst lekt vroegtijdig uit: 'Modric wint, twee Belgen in top tien'

Ballon d'Or-lijst lekt vroegtijdig uit: 'Modric wint, twee Belgen in top tien'

03-12-2018 18:07 Laatste update: 18:12
28

De winnaar van de Ballon d'Or van 2018 lijkt vóór de officiële uitreiking al bekend te zijn. Op Twitter circuleert een klassement met de dertig genomineerden, met Luka Modric als trotse koploper.

Volgens het niet-officiële document heeft de Kroatische controleur van Real Madrid 753 punten gekregen van de internationale voetbaljournalisten die mogen beslissen over de prijs van France Football. Vijfvoudig winnaar Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann lijken het podium te completeren, voor Kylian Mbappé en Lionel Messi. Sinds 2008 ging de prestigieuze bokaal steeds naar Ronaldo of Messi, maar hun hegemonie lijkt dus doorbroken te worden. Eden Hazard zou volgens het lijstje de eerste Belg zijn op de achtste plaats. Kevin De Bruyne komt meteen na hem op de negende plaats.

France Football heeft maandagavond de eerste negen namen in de eindrangschikking bekendgemaakt, die precies overeenkomen de lijst die rondgaat via social media. Isco en Hugo Lloris zijn samen op plek 29 geëindigd, Diego Godín is de nummer 28, Alisson Becker, Mario Mandzukic en Jan Oblak eindigen ex aequo op plaats 25. Dit laatste geldt ook voor Sadio Mané, Marcelo en Edinson Cavani, die plek 22 delen met zijn drieën. De negentiende plaats is ook ruim bezet: Sergio Ramos, Roberto Firmino en Ivan Rakitic hebben evenveel punten verzameld.