UPDATE: Witte rook uit Southampton: Hasenhüttl tekent contract tot 2021

UPDATE: Witte rook uit Southampton: Hasenhüttl tekent contract tot 2021

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 13:05wo 05-12-2018 om 13:05

Laatste update: woensdag 5 december 2018 om 13:05wo 05-12-2018 om 13:05

Ralph Hasenhüttl is de grote favoriet om Mark Hughes op te volgen als manager van Southampton. Dat meldt The Telegraph. Hughes kreeg maandagochtend zijn congé op St. Mary's.

Hasenhüttl is een Oostenrijke oefenmeester, die aan het einde van vorig seizoen RB Leipzig verliet. Met de Bundesliga-club wist hij twee seizoenen boven verwachting te presteren. Hasenhüttl (48) wordt gezien als één van de meest veelbelovende coaches in Europa en was, voordat Niko Kovac werd aangesteld, ook in beeld bij Bayern München.

In de Engelse pers wordt druk gespeculeerd over de nieuwe manager van Southampton. Quique Sanchez Flores, David Moyes, Craig Shakespeare en Nigel Pearson worden wel genoemd. Ook Sam Allardyce, die altijd in beeld komt als een Premier League-club met degradatieproblemen kampt, maakt naar verluidt een kans.

Hughes kreeg Southampton dit seizoen niet op de rails. De laatste tien wedstrijden onder zijn leiding leverden geen overwinning op, waardoor The Saints zijn afgezakt naar de degradatiezone. Southampton speelde zaterdag nog gelijk tegen Manchester United (2-2).

Update 05/12, 13.05: Witte rook uit Southampton: Hasenhüttl is inderdaad aangesteld als nieuwe manager van de club. De Oostenrijker heeft een contract gesigneerd tot de zomer van 2021. Woensdagavond gaat Southampton op bezoek bij Tottenham Hotspur. Hasenhüttl zit dan nog niet op de bank.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws