De Condé laat zich uit over transferperiode KRC Genk: “Heel duidelijk geweest”

De Condé laat zich uit over transferperiode KRC Genk: “Heel duidelijk geweest”

03-12-2018 16:44
1

De technische directeur van KRC Genk, Dimitri de Condé, was te gast in het praatprogramma VISTA!. Hij liet zich uit over de komende transferperiode bij KRC Genk.

Enkele sterkhouders staan op de radar van de Europese (top)clubs. “Maar ik verwacht geen drukke maand januari. We zijn duidelijk geweest naar de jongens toe. Geld kan belangrijk zijn, maar het sportieve blijft het hoofddoel. Of de zomer hectisch wordt? Dat zou wel eens heel goed kunnen. Op een bepaald moment kom je in gesprekken en voel je dat het over kan zijn.”

Europees voetbal staat voorop bij de Limburgers. “Een belangrijke factor daarin is het behalen van Europees voetbal – in Limburg dromen ze van Champions League. Voor sommige spelers zullen er ook ploegen aankloppen die Champions League spelen.”

Opvolgers?
“Het is niet zo dat als de sterkhouders vertrekken, Racing Genk ineen gaat vallen. Daar ben ik van overtuigd. We hebben spelers als Fiolic en Piotrowski gehaald. Fiolic kampt op dit moment wel met een spierblessure, maar voordien deed hij het heel goed op training. Hetzelfde geldt voor Dries Wouters: die jongen deed het super. Het is niet onlogisch dat hij nu weinig kansen krijgt. Hij is geduldig.”