Clement reageert na winnen trofee: “Van hen heb ik het meeste opgestoken”

Clement reageert na winnen trofee: “Van hen heb ik het meeste opgestoken”

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 16:27ma 03-12-2018 om 16:27

Philippe Clement heeft de Trofee Raymond Goethals gewonnen. De jury oordeelde dat hij afgelopen jaar het best de figuur Raymond Goethals belichaamde.

Tegenover Sporza reageerde Clement op het winnen van de award. "Dit is een mooie blijk van appreciatie. Op de erelijst staan heel wat mooie namen, mensen die al veel bereikt hebben in hun carrière."

"Maar dit is geen trofee voor mij alleen, maar nog meer voor de spelers en de staf van Genk. Je kunt wel hard werken en allemaal ideeën hebben, maar je moet ook spelers hebben die die ideeën kunnen uitvoeren."

Voorbeelden
Clement kijkt op naar enkele collega-trainers. "Zelf heb ik als speler en assistent het meest opgestoken van Anthuenis, Sollied en Preud'homme. Niet toevallig mensen waarmee ik succes heb gehad, maar ook 3 mensen waar ik qua stijl nauw tegen aanleun."

"Het zal de mensen misschien verbazen, maar ik heb ook humor. Vraag dat maar aan mijn staf”, besluit Clement. De trainer van KRC Genk volgt zo Felice Mazzu op die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws