Clement ziet goede seizoensstart beloond worden en volgt Mazzu en Preud'homme op

Clement ziet goede seizoensstart beloond worden en volgt Mazzu en Preud'homme op

03-12-2018 13:09 Laatste update: 13:10
38

De goede seizoensstart van KRC Genk is niet onopgemerkt gebleven. Philippe Clement beleeft mooie tijden bij de Limburgers. Dat levert hem nu ook een individuele prijs op. Hij won de Raymond Goethals Trofee. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De trainer van Genk mocht de trofee maandag in ontvangst nemen. De Trofee Raymond Goethals is een prijs voor de trainer die het best beantwoordde aan de figuur Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid. De jury, bestaande uit ex-bondscoaches en invloedrijke figuren uit de Belgische voetbalwereld, vonden Clement aan dat profiel beantwoorden.

Naast Clement waren ook Ivan Leko (die kampioen werd met Club Brugge) en Marc Brys (die het goed doet met STVV) genomineerd voor de trofee. De jury koos echter voor Clement.

Daarmee volgt Clement zijn concullega Felice Mazzu op, die hem vorig jaar won. Eerder wonnen ook Michel Preud'homme (Club Brugge), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent), Marc Wilmots (Rode Duivels), Francky Dury (Zulte Waregem), Peter Maes (Lokeren) en Eric Gerets (bondscoach Marokko) de trofee.