Bolat verdiende rode kaart, maar de ref was niet moedig genoeg

"Bolat verdiende rode kaart, maar de ref was niet moedig genoeg"

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 12:30ma 03-12-2018 om 12:30

Tijdens Antwerp - STVV was er heel wat consternatie rond een fase met Sinan Bolat. Die verkocht Alexis De Sart een slag en kreeg zo een penalty tegen, maar het bleef wel bij een gele kaart. Onbegrijpelijk, zo vertelt Serge Gumienny.

De voormalige scheidsrechter is resoluut in Het Belang Van Limburg. "Geen twijfel mogelijk, Bolat verdiende rood. Maar de ref was niet moedig genoeg. Bert Put beoordeelde de fase prima. De penalty was correct, maar het gebrek aan ervaring nekte hem. Hij durfde Bolat niet uitsluiten. Als hij in de toekomst wel zijn stempel wil drukken, moet hij moediger worden. Los daarvan, had de VAR moeten ingrijpen", geeft Gumienny nog aan.

Net voor de 1-1 was er dan weer een fout op Roman Bezus. "Ik heb daarover mijn licht eens opgestoken. Mij wordt verteld dat - om welke reden ook - de VAR niet moest tussenkomen volgens het protocol. Eerlijk, als ze over dat protocol beginnen, zakt mijn broek af. Maak die regels nu toch eens eenvoudig. Anders kan niemand er nog aan uit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws