De VP 11 Van De Week: Club Brugge en Genk doen goeie zaak

De VP 11 Van De Week: Club Brugge en Genk doen goeie zaak

03-12-2018 10:00 Laatste update: 10:52
1

Ook op Speeldag 17 waren er heel wat mooie prestaties te zien op de Belgische velden. Deze elf spelers zouden we na dit weekend graag in onze ploeg hebben!

Bont gezelschap achterin
Bij Racing Genk kreeg Danny Vukovic niet veel werk, maar wat hij deed was secuur. Hij bracht meer dan ooit rust in het elftal.

Op de backs zagen we straffe aanvallende prestaties van Larry Azouni bij KV Kortrijk én Pol Garcia bij STVV. Die laatste speelt links in een driemansdefensie, maar is van nature een linksachter.

Centraal zagen we Stefano Denswil heersen bij Club, en dat niet alleen door zijn doelpunt. De Nederlander is onmisbaar, zoveel is duidelijk. Anderlecht faalde tegen Racing Genk, maar dat lag niet aan de verdienstelijke James Lawrence. De Engelsman speelde zijn beste match tot dusver bij Anderlecht.

Goals en assists op de middenstrook
Op het middenveld kiezen we voor twee doelpuntenmakers: zowel Sofyan Amrabat als Hans Vanaken vonden de weg naar de netten, maar lieten ook daarnaast nog mooie dingen zien. Sander Berge maakte het verschil met een assist tegen Anderlecht.

Nill De Pauw scoorde niet, maar zijn vorm bij Zulte Waregem gaat wel degelijk in stijgende lijn. Dat is ook nodig, want Zulte Waregem is nog lang niet zeker van het behoud. De creativiteit van De Pauw was tegen KV Oostende alvast een meerwaarde.

Gesel voor de defensie
Zouden Zulte Waregem en Club Brugge al spijt hebben dat ze de komst van Victor Osimhen niet zagen zitten. De Nigeriaan is een revelatie bij Charleroi en was ongrijpbaar voor de defensie van Cercle Brugge. Het is lang niet de eerste keer dat deze aanvaller zijn potentieel laat zijn.

Ook voortreffelijk: Mamadou Fall, het woelwater van Eupen. Hij kon zijn match geen extra glans geven met een doelpunt, maar gaf wel de beslissende assist voor Toyokawa.