Van Brugse flop naar top: 'Hij heeft iets weg van Yaya Touré'

Van Brugse flop naar top: 'Hij heeft iets weg van Yaya Touré'

03-12-2018 07:18 Laatste update: 07:42
9

Vanuit het niets ontpopte Sofyan Amrabat zich de voorbije week tot een topaankoop voor Club Brugge. De Marokkaan zat de eerste maanden vooral op de bank, maar lijkt nu al niet meer weg te denken uit de basiself. Tegen Standard was hij nog dé uitblinker.

Bij Het Laatste Nieuws konden ze hun lof niet op voor de middenvelder. 'Hij heeft iets weg van Yaya Touré - ex-Beveren en Manchester City. Grote actieradius. Onverzettelijk als er moet gebikkeld worden. Een gezonde drive om mee naar voren te trekken. En als de context het even toelaat: leuke voetjes', klonk het.

De middenvelder kon imponeren op het middenveld, naast Nakamba. Niet enkel in verdedigend opzicht, maar ook in aanvallend opzicht. 'Een pirouette à la Zidane en een hakje oog in oog met de doelman, 't behoort - zo bewees-ie gisteren - allemaal tot zijn arsenaal.'

De kers op de taart was het doelpunt van Amrabat. 'En wat voor één. Een kogel van 129 kilometer per uur - de afvallende bal heerlijk op zijn wreef gepakt.' "Ik wist niet dat het zó hard was", lachte de middenvelder achteraf.

Lof van ploegmaats
Ook bij zijn ploegmaats is Amrabat een graag geziene gast. "IJzersterk is hij", zegt Stefano Denswil. "Kijk naar die benen, man. En naar die sterke kont van hem. (schiet in de lach) Wat gooit hij die graag vol in de strijd." Ivan Leko spreekt over "een gangster", terwijl zijn ploegmaats hem "een sterke beer" vinden.

"Het systeem heeft hem een beetje geholpen", geeft Hans Vanaken aan. "Tot voor kort speelden we met één verdedigende middenvelder en was het Naka (Nakamba, red.) of Mats (Rits, red.). De plaatsjes waren duur. Sofyan heeft zijn kans gegrepen, nu we met twee voor de verdediging staan. Het toont onze luxe - 't is fijn om zo'n type speler te hebben." Amrabat lijkt niet meer weg te denken uit de basiself.