Arsenal verslaat Spurs in sensationele derby, rood voor Vertonghen

02-12-2018 17:25
3

Een adembenemende North London Derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is zondagmiddag gewonnen door de thuisploeg. Het werd in het Emirates Stadium 4-2 voor The Gunners. Bij rust keek Arsenal nog tegen een achterstand aan.

Vanaf de eerste minuten gaven Arsenal en Spurs vól gas in de altijd beladen burenruzie van Noord-Londen. In het eerste halfuur was de thuisploeg véél beter. Pierre-Emerick Aubameyang schoot de 1-0 binnen vanaf de penaltystip. Jan Vertonghen beging op onbegrijpelijke wijze hands bij een corner.

Werkelijk vanuit het niets knokte Tottenham zich na een halfuur terug in de wedstrijd. Op aangeven van Christian Eriksen kopte Eric Dier een vrije trap binnen. Arsenal-goalie Bernd Leno grabbelde. Snel na de 1-1 ging de bal op de stip. Scheidsrechter Mike Dean zag een overtreding op Heung-min Son. Uit herhalingen bleek dat er weinig aan de hand was. Harry Kane benutte het buitenkansje.

Arsenal-manager Unai Emery greep in de rust in en bracht Alexandre Lacazette en Aaron Ramsey in de ploeg. The Gunners, die zonder de geblesseerde Mesut Özil speelden, kregen vleugels door die wissel en namen het heft weer in handen. Met z'n tiende competitiegoal van het seizoen tekende opnieuw Aubameyang voor de gelijkmaker. De aanvaller nam de bal héérlijk ineens op de pantoffel.

In het slotkwartier trok Arsenal de wedstrijd naar zich toe. Invaller Lacazette schoot de 3-2 binnen nadat Juan Foyth de bal knullig had verspeeld. Kort na die treffer was het over en sluiten voor Tottenham. Lucas Torreira wurmde zich langs Dier en maakte koeltjes afDe ellende was compleet voor Spurs toen schlemiel Vertonghen met rood moest inrukken. Hij kreeg na een charge op de enkel van Lacazette z'n tweede gele kaart.

Door de zege op de aartsrivaal staan Arsenal en Spurs nu allebei op dertig punten. The Gunners hebben een beter doelsaldo en zijn daardoor virtueel vierde. Om 17.15 uur staat er nóg een fraai potje op het programma in de Premier League. Liverpool speelt op Anfield tegen Everton.