Martinez reageert op de loting: ''Gaat eigenlijk niet om de tegenstanders''

Martinez reageert op de loting: ''Gaat eigenlijk niet om de tegenstanders''

02-12-2018 13:48

Bondscoach Roberto Martinez heeft bij Sporza zijn eerste reactie gegeven op de loting voor de EK-kwalificatie. De Rode Duivels nemen het op tegen Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. Martinez vindt dat de Rode Duivels vooral naar zichzelf moeten kijken.

Martinez is aardig te spreken over de uitkomst in Dublin. "Deze groep heeft een beetje van alles", tekende Sporza op. "Rusland is een team met veel vertrouwen. Het heeft op het WK getoond dat het ook kan winnen tegen toplanden, toen tegen Spanje." Gastland Rusland geraakte afgelopen zomer verrassend tot de kwartfinale.

De Spanjaard heeft ook al informatie over de 'mindere' tegenstanders. "Cyprus is een land met een heel getalenteerde coach (Ran Ben Shimon) en is heel sterk in eigen huis. Kazachstan heeft een Bulgaarse coach die zijn team steeds goed opstelt." 

Al wil Martinez zich niet al te focussen op de opponenten "Het gaat eigenlijk niet om onze tegenstanders, maar vooral over hoe goed we zelf zullen zijn. Als nummer 1 van de wereld verwacht je natuurlijk dat je van iedereen wint, maar zodra je ervan uitgaat dat je toch wel zal winnen, loopt het mis'', waakt hij voor gemakzucht.

Lees ook: Dit zijn de groepen voor EK-kwalificatie: wéér kraker Nederland-Duitsland