Discutabele VAR-fase breekt Zulte zuur op, Vanderhaeghe wint met Kortrijk

01-12-2018 21:54 Laatste update: 21:54
3

Zulte Waregem nam het in eigen huis op tegen KV Oostende. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Yves Vanderhaeghe hield met KV Kortrijk de drie punten thuis tegen Moeskroen. (1-0)

Zulte Waregem – KV Oostende 1-1
Na zeven minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Na een blunder van Nkaka kon Hamdi Harbaoui profiteren. Vervolgens konden beide teams geen openingen vinden. Tot minuut 24, wanneer een voorzet van Tadieu op de arm van De Bock terechtkwam.

Scheidsrechter Visser legde de bal buiten de zestien, maar ging toch horen bij de VAR. De communicatie leek echter niet goed te werken en dus bleef Visser bij zijn beslissing. Vervolgens werd de vrije trap niet optimaal benut, een meevaller voor de uitploeg.

In de tweede helft probeerde KV Oostende meer druk uit te voeren. De kustclub kwam echter moeilijk tot kansen. In de laatste tien minuten viel de gelijkmaker alsnog. Boonen zorgde voor de verlossende 1-1, tevens de eindstand.

KV Kortrijk – Moeskroen 1-0
De eerste aanval van de wedstrijd was meteen kassa. Julie De Sart zorgde voor het snelle openingsdoelpunt na amper twee minuten spelen. Moeskroen had het meeste balbezit, maar de uitploeg kwam moeilijk tot kansen. De ruststand was 1-0 voor Kortrijk.

Na de pauze kwamen er meer kansen. Moeskroen zocht naar de gelijkmaker, maar ook Kortrijk was soms gevaarlijk. Stojanovic trof bijna raak met een omhaal. Uiteindelijk viel er geen doelpunt meer en zo hield Kortrijk de drie punten thuis tegen Moeskroen.