Palermo-eigenaar zwaait af na 45 trainersontslagen: club verkocht voor 10 euro

Palermo-eigenaar zwaait af na 45 trainersontslagen: club verkocht voor 10 euro

01-12-2018 16:43
Serie A 2 Reacties

De beruchte Palermo-eigenaar Maurizio Zamparini heeft zijn club verkocht voor welgeteld tien euro. De 77-jarige Italiaan had sinds 2002 de leiding over de Siciliaanse club, die in zestien jaar tijd uitgroeide tot een ongekend trainerskerkhof.

Liefst 45 (!) keer moest de trainer eraan geloven na een ingreep van Zamparini, die er bovendien niet voor terugdeinsde om een pas ontslagen trainer na enkele weken opnieuw aan te stellen. De eigenaar vindt het nu echter mooi geweest, laat hij weten in een open brief op de clubsite. 'Ik heb Palermo verkocht voor een symbolisch bedrag van tien euro', aldus Zamparini. De nieuwe eigenaar, het Londense bedrijf Mepal, moet de gevallen topclub weer financieel gezond maken en zal de schuld van ruim 22 miljoen euro afbetalen.

De afzwaaiende Zamparini bedankt de fans voor hun toewijding. 'Hoewel ik uit het noorden van Italië kom en anders ben dan jullie, ben ik verliefd geworden op de stad. Als ik terugkom, hoop ik verwelkomd te worden als één van jullie', schrijft hij. 'Ik geniet elke keer weer van de passie die jullie uitstralen'

Palermo schipperde onder Zamparini's bewind tussen de Serie A en de Serie B. De Sicilianen degradeerden in 2017 en staan momenteel aan kop van het één na hoogste niveau.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie