'Superclásico-soap: River Plate-captain moet celstraf vrezen voor matchfixing'

'Superclásico-soap: River Plate-captain moet celstraf vrezen voor matchfixing'

30-11-2018 23:18

De soap rondom de Copa Libertadores-finale tussen Boca Juniors en River Plate heeft weer een opvallende wending genomen. De al twee keer afgelaste Superclásico moet afgewerkt worden in Madrid, maar River Plate-aanvoerder Leo Ponzio mag wellicht niet eens in actie komen.

De 36-jarige Argentijn kwam tijdens het seizoen 2010/2011 uit voor Real Zaragoza en speelde tijdens het laatste competitieduel tegen Levante. De gasten wonnen verrassend met 1-2 en ontsnapten hierdoor aan degradatie. De Spaanse justitie meent echter dat er omkoping in het spel was en is nu al jarenlang bezig met een strafzaak tegen de betrokkenen.

In februari eisten de Spaanse aanklagers twee jaar celstraf tegen de betrokken spelers en officials, onder wie Manchester United-middenvelder Ander Herrera, de latere Atlético Madrid-captain Gabi én Ponzio. Het hof wilde de schuldigen bovendien voor zes jaar uit de voetbalwereld verbannen.

Volgens Marca zijn er al advocaten ingeschakeld om te zaak-Ponzio te onderzoeken. Of de River Plate-routinier voor de finale op 9 december überhaupt voet op Spaanse bodem mag zetten, is nog onduidelijk.