Tegenvaller voor JPL-kameroeners, CAF ontneemt gastland organisatie Afrika Cup

Tegenvaller voor JPL-kameroeners, CAF ontneemt gastland organisatie Afrika Cup

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 21:44vr 30-11-2018 om 21:44

De Afrikaanse voetbalbond heeft Kameroen de organisatie van de komende editie van de Afrika Cup ontnomen. Dat meldt de CAF vrijdag. Het land waar onder andere Fabrice Ondoa, Collins Fai en Fabrice Olinga voor uitkomen.

De beslissing werd vrijdag genomen tijdens een vergadering in het Ghanese Accra. Andere Afrikaanse landen mogen nu een poging doen het evenement binnen te halen. Daar hebben zij tot eind dit jaar de tijd voor. Marokko zou een belangrijke gegadigde zijn. Haast is hoe dan ook geboden. De Afrika Cup staat komende zomer al op het programma.

Volgens de CAF had Kameroen veel moeite om de financiering van het evenement rond te krijgen. Ook ligt het land ver achter wat betreft het voltooien van de stadions en het aanleggen van de benodigde infrastructuur. Daarnaast maakt de Afrikaanse bond zich zorgen over het geweld in Kameroen. Separatisten staan in het land lijnrecht tegenover regeringstroepen.

Wat de gevolgen zijn voor Kameroen, is nog onduidelijk. Als organisator was Kameroen automatisch geplaatst. De Ontembare Leeuwen deden slechts mee aan de kwalificatie om ritme op te doen, maar moeten nu mogelijk alsnog een ticket bemachtigen.

Daarvoor heeft Kameroen in maart aan een punt genoeg tegen de Comoren. De eerste confrontatie eindigde in september in 1-1.

Lees meer over: Kameroen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws