Uitgeschakeld Gent hielp Belgisch voetbal meer in Europa dan Anderlecht

Uitgeschakeld Gent hielp Belgisch voetbal meer in Europa dan Anderlecht

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 20:18vr 30-11-2018 om 20:18

Heel wat Belgische clubs zitten in een belangrijke fase in de groepsfase in Europa. Club Brugge is zeker van de derde plek in de CL en overwintering. Voor Genk en Standard is het nog strijden. RSC Anderlecht is al zeker uitgeschakeld. Pijnlijk. Zeker als we naar de resultaten kijken.

Anderlecht was al van in het begin van het seizoen zeker van de groepsfase en kon zich dus klaarmaken voor zes wedstrijden. Daarin wist Anderlecht tot nog toe geen enkele keer te winnen. Het sprokkelde amper twee punten in die wedstrijden en haalde dus amper twee punten voor de Belgische coëfficiënt in Europa. Een schrijnen cijfer, vergeleken met de andere clubs.

Zo was ook KAA Gent even actief in Europa. Het won twee keer in de kwalificatierondes, speelde één keer gelijk en verloor één keer. Daarmee sprokkelde het 2,5 punten voor de coëfficiënt. Een half punt meer dus dan Anderlecht, dat zes wedstrijden zal spelen.

Genk nummer één
Verder doen de andere Belgische clubs het niet slecht. Standard wist na drie overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen een mooie 6,5 punten te sprokkelen. Club Brugge zit aan acht punten, mede dankzij een bonus van vier punten na de kwalificatie voor de Champions League.

KRC Genk sprokkelde het meeste punten voor België tot dusver. In totaal haalde het maar liefst twaalf punten op. Mede dankzij de zes overwinningen in de kwalificatierondes, die zes punten opleverden.

De punten
Genk – 12 punten
Club Brugge – 8 punten
Standard – 6,5 punten
KAA Gent – 2,5 punten
RSC Anderlecht – 2 punten

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws