Vertrouwen van Club kreeg een 'boost': ''5 punten in deze groep is spectaculair''

Vertrouwen van Club kreeg een 'boost': ''5 punten in deze groep is spectaculair''

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 16:08vr 30-11-2018 om 16:08

Club Brugge-trainer Ivan Leko blikte vrijdag op een persconferentie vooruit op de confrontatie met Standard. Uit alles blijkt dat de regerend landskampioen veel vertrouwen heeft geput uit de doorweekse remise tegen Borussia Dortmund (0-0) in de Champions League.

Leko vindt het logisch dat er een ander gevoel in de kleedkamer heerst. ''Da’s normaal. We hadden dit resultaat nodig na 2 nederlagen in de competitie en moeten met dit vertrouwen naar zondag. De laatste maanden hadden we heel wat goede matchen mét spektakel'', valt te lezen op de officiële webstek van Blauw-Zwart.

Club Brugge koos tegen Dortmund niet voor spektakel, maar resultaatvoetbal. Leko is blij dat zijn aanpak werkte. ''De realiteit is dat Dortmund 1 van de 5 beste ploegen van Europa is momenteel, dan moet je op resultaat kunnen spelen. Het was belangrijk voor de spelers én voor mij om te zien dat we de klik kunnen maken in ons hoofd.''

Met nog één speelronde in het miljoenenbal te gaan is Club al zeker van de derde plaats en dus een vervolg in de Europa League. Leko kijkt al terug op een geslaagde campagne. ''5 punten in een groep met Atlético, Monaco en Dortmund, dat is spectaculair. Dan mag je zeggen dat de spelers top waren, dat de staf dat was, de fans, de poetsvrouw, de perschef… je bent samen goed en samen slecht'', besloot de Kroaat.

Lees ook: Leko gooit tactiek weer om tegen Standard: ''Gevoel zit beter na Dortmund''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws