Vanhaezebrouck vindt nieuwe Vranjes-rel raar, maar lijkt niet te rekenen op speler

Vanhaezebrouck vindt nieuwe Vranjes-rel raar, maar lijkt niet te rekenen op speler

30-11-2018 15:37 Laatste update: 15:53
11

De naam van Ognjen Vranjes ging de laatste weken vlot over de lippen. De verdediger van RSC Anderlecht sukkelde van de ene in de andere rel. Donderdag kwam Vranjes in opspraak door een fascistische tatoeage. Hein Vanhaezebrouck snapt de nieuwe rel niet meteen.

Woensdag veroordeelde de trainer de uitlatingen van zijn speler nog. Toen stond Vranjes in het oog van de storm nadat hij de rellen tussen de fans van AEK en Ajax nog leek te verheerlijken. Op vrijdag was Vanhaezebrouck een pak milder voor Vranjes. "Hij speelde toch al eerder matchen met Bosnië. Het is raar dat de voetbalbond van dat land nu met een statement komt", aldus Vanhaezebrouck.

"Niemand in Bosnië viel eerder over de tatoeage en nu is het probleem? Waarom nu? Het lijkt een heksenjacht op hem. Misschien moeten ze al zijn tatoeages maar eens nakijken. Hij staat er vol mee”, aldus nog Vanhaezebrouck.

Door een blessure miste Vranjes het Europa League van donderdag. In de toekomst lijkt Vanhaezebrouck ook niet meer te rekenen op de verdediger. "Tijdens het seizoensbegin was hij sterk. Daarna ging het met hem bergaf. Hij pakte rechtstreeks rood of twee keer geel. Hij veroorzaakte een strafschop. Mogelijk was hij de beste verdediger tijdens een match, maar als je acties punten blijven kosten."

Vrijdag zit het bestuur van Anderlecht, Vanhaezebrouck en Vranjes samen om over de afgelopen dagen een goed gesprek te hebben.

Lees ookAnderlecht - Genk anders voor Vanhaezebrouck dankzij STVV: "Andere drive"